SVATOVÁCLAVSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI 27. 9. - 28. 9. 2020

Program bude upřesněn...


SWING/ JAZZ NA ZÁMKU

ÚTERKY| 18.30

  1. ČERVEN – 1. ZÁŘÍ

NA NÁDVOŘÍ ZÁMKU dle počasí


OTEVŘENO

j í d e l n í  l í s t e k 

rezervace míst na tel.: 777 808 299

mezi 11:30 - 22:00 (kuchyň do 21:00)

 

P Ř E D K R M Y  starters

 

nakládané tvarůžky (100g/119,-)

pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, chléb

pickled „tvarůžky“ cheese

piquant dark beer marinade, red onion, bread

 

škvarková pomazánka

pečená jablka, mladá cibulka, rozpečený chléb (120g/119,-)

pork fat spread

baked apples, young onion, baked bread

 

tatarák z hovězí svíčkové

 ingredience, sýr gran moravia, topinky (100g/229,-)

beef tartar

all the trimmings, cheese gran moravia, fried bread

 

dortík z uzeného sumce prokládaný pórkem,

medovo – hořčičný dresing, chléb ( 70g/129,- )

smoked catfish cake lined with leeks,

 honey - mustard dressing, bread

 

plátky červené řepy,

 špenátové listy, kozí sýr, chéb   ( 100g/129,- )

thin slices of beetroot,

spinach leaves, goat cheese, bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka

vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120g/119,-)

piquant chateau beef meat spread

cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

P O L É V K Y   soups

 

silná hovězí polévka

s masem, zámecké nudle (69,-)

strong chateau beef broth

with chateau noodles

 

pikantní vývar s hovězím žebrem a zeleninou (69,-)

piquant broth with beef rib, vegetables

 

kulajda s hříbky a zastřeným vejcem ( 79,-)

dill soup, mushrooms, poached egg

 

T R A D I Č N Í  K U CH Y N Ě   traditional meals

 

svíčková na smetaně

hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík ( 249,- )

larded beef with cream sauce,

karlsbad dumplings

 

dušená hovězí líčka

na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré ( 249,- )

beef cheek

braised with vegetables and wine, baked potatoe purée

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem

na černém pivu PIKARD®, nakládaná zelenina, jalapeño dip, chléb ( 500g/229,- )

roasted pork spare ribs with honey

and dark beer PIKARD®, pickled vegetables, jalapeño dip, bread

 

konfitované vykostěné kachní stehno, bramborové halušky, zelí ( 249,-)

confit boneless duck leg, potato dumplings, cabbage

 

Z Á M E C K Á  K U CH Y N Ě   chateau specialties

 

smažený vepřový řízek ( 200g/239,- )

s lehkým bramborovým salátem

pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad

 

telecí maminha, zámecké těstoviny, zelenina caponata   ( 150g/259,- )

veal maminha, home made pasta, caponata vegetables

             

vyzrálý vepřový ”pluma” steak (200g/259,-)
zadělané kedlubny, zámecký brambor

roasted pork ”pluma” steak,

baked kohlrabi, chateau potatoes

 

R Y B A   fish

 

candát, zeleninová caponata, zámecké brambory ( 170g/259,- )

zander, vegetable caponata, chateau potatoes

  

S A L Á T  salad

 

zámecký “caesar salát”

ledový salát, kuřecí prsa, dressing, slanina, zastřené vejce,
 sýr gran moravia, krutóny a rozpečená bageta ( 249,- )

chateau “caesar salad”

iceberg  lettuce with chicken breast, dressing, bacon,
 soft boiled egg, grand moravia cheese, croutons, toasted baguette

 

Z Á M E C K É   D E Z E R T Y   chateau desserts

 

dort z 60% čokolády, smetanová zmrzlina s medem a pepřem (79,-)

cake 60% chocolate, honey - pepper ice cream

 

jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (79,-)

apple strudel, walnuts, vanilla sauce

 

panna cotta s malinovým coulis (79,-)

panna cotta with raspberry coulis

 

ovocný sorbet dle nabídky (49,-)

fruit sorbet  by the offer

 

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan miroslav moldřik se svým týmem

food is prepared by chef miroslav moldřik and his team


speciální nabídka od 25.6.2020

 special offer from 25th june 2020

 

 

P O L É V K A soup

 

brokolico-špenátový krém s krutóny (69,-)

broccoli and spinach soup with croutons

 

 

 

H L A V N Í  C H O D Y  main courses

 

pečený losos,

 mix listových salátů, ředkvičky, cherry rajčátka, dresing z dijónské hořčice (249,-)

baked salmon with mix of salads,

 radish, cherry tomatoes, dijon dressing

 

steak z hovězí svíčkové (250 g),

 fazolky se slaninou, pepřová omáčka, hranolky (549,-)

beef tenderloin steak

 green beans with bacon, pepper sauce, french fries

 

 

 

 

D O P O R U Č U J E M E

we recommend

 

frizzante svatovavřinecké rosé 2019, Šoman        0,15l/ 89,-    

 

summer ale 10°                                                        0,4l/35,-

 

 

                      dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team

 


KOUPELE OTEVŘENY OD 11.5.

vážení hosté od 11.5. jsou plně FUNKČNÍ ZÁMECKÉ PIVNÍ A VINNÉ KOUPELE..

všechny poukazy, které jste chtěli uplatnit po dobu karantény,

jsou PRODLOUŽENY DO KONCE SRPNA.. rezervaci si prosím proveďte na:
https://www.zamek-zabreh.cz/cz/rezervace-vinnych-koupeli/
https://www.zamek-zabreh.cz/cz/rezervace-pivnich-koupeli/
těšíme se na vaší návštěvu, tým zz


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.