Degustace vinařství Piálek a Jager 21.3.2025

DEGUSTAČNÍ MENU
amuse bouche
gravlax z divokého lososa s citrusovou espumou

studený předkrm
belgický tartar z hovězí svíčkové se smaženými kapary,
parmazánový chips

teplý předkrm
grilovaný pstruh s velouté z medvědího česneku, spálený pórek

hlavní chod I.
kachní prso s chorizo omáčkou, pajfálský knedlík s bylinkami

hlavní chod II.
steak z vyzrálé telecí květové špičky, pastinákové pyré s restovaným mladým hráškem
a karotkou, redukce z portského vína

dezert
mousse z bílé čokolády s granátovým jablkem, ořechový crumble

Cena 1.490,-/osoba


Speciální nabídka od 29.1.2025

SPECIAL OFFER from 29th of JANUARY

 

 

P O L É V K A   soup

 

zelná polévka s klobáskou (109,-)

cabbage soup with sausage

 

 

H L A V N Í   CH O D Y main courses

 

kuřecí supreme s omáčkou z pečených paprik, bramborové noky (289,-)

chicken supreme with roasted pepper sauce, potato gnocchi

 

grilovaný telecí maminha steak, smetanová omáčka s koprem,

pečené brambory grenaille (349,-)

grilled veal maminha steak, cream sauce with dill, baked potatoes grenaille

 

 

DOPORUČUJEME

we recommend

 

pivní speciál

 

vídeňská   12 ° /    vienna special beer 12°          0,3l/ 51,-       0,5l/59,-

 

 

V Í N O  wine

 

hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger                           0,15l/ 119,-  (bílé/white)

les graviéres de la brandille  2019  bordeaux supérieur              0,15 l/ 139,- kč (červené/red)

 

 

 

 

dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team

 


Valentýnské menu 14.-16.2.2025

Valentýnské menu pro pár

14.2. – 16.2.2025

Aperitiv frizzante 0,1l

Předkrm

lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb

Hlavní chod

steak z argentinské hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, pepřová omáčka, bramborové hranolky

kachní prso na bylinkách, omáčka z foie gras, bramborové pyré, kořenová zelenina

Dezert

panna cotta s ovocný přelivem

 

cena pro pár: 1.590,-

 

rezervace nutná na tel.čísle: +420 777 808 299


ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY RECEPCE

PO  - SO   6:00 - 22:00

 

NE            6:00 - 14:00

( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )


JÍDELNÍ LÍSTEK

j í d l a  k   p i v u  dishes best with beer

 

škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený zámecký chléb

(120 g/149,-)

pork fat spread, baked apples, spring onion, baked chateau bread

 

nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/149,-)

pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/149,-)

piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/179,-)

cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce

 

 

 

p ř e d k r m y starters

 

tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/273,-)

beef tartar, gran moravia cheese, fried bread

 

tenké plátky pečené červené řepy s kozím sýrem, polníček, zámecký chléb

(100 g/149,-)
slices of roasted beetroot
with goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread

 

lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)

salmon pralines with herbs gervais, chateau bread

 

telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, zámecký chléb (70 g/179,-)

veal roastbeef with tuna maionaise, chateau bread

 

 

p o l é v k y  soups

 

kulajda s hříbky a zastřeným vejcem, brambory (109,-)

creamy dill soup with mushrooms, poached egg, potatoes

 

silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)

strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings

 

 

 

 

z á m e c k á   k u c h y n ě  chateau specialties

 

svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík

(200 g/299,-)

larded beef with cream sauce, dumplings

 

dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 294,-)

beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée

 

konfitované kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky, silný výpek (350 g /293,-)

confit duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy

 

smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/292,-)

pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad

 

steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/599,-)

beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce

 

kachní prso na bylinkách, omáčka z foie gras, bramborové pyré, kořenová zelenina na medu (250 g/389,-)

duck breast with foie gras sauce, potatoe pureé, vegetable with honey

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/324,-)

roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread

 

zámecký hovězí angus burger, sweet chilli majonéza, nakládaná ředkev, sýry cheddar a brie, cibule, hranolky sypané parmezánem (150 g/389,-)

chateau angus beef burger, sweet chilli maionaise, pickled raddish,

cheese – cheddar, brie, onion, parmesan french fries

 

pečený losos, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, ricotta

 (150 g/339,-)

roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and ricotta

 

 

 

 

 

 

b e z m a s é  p o k r m y meatless meals

 

zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (219,-)

chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese

 

hráškové risotto s grilovaným halloumi sýrem (234,-)

pea risotto with grilled halloumi cheese

 

 

s a l á t y   salads

 

míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (239,-)

mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread

 

zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb

(150 g/274,-)

chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
 poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread

 

 

z á m e c k é    d e z e r t y chateau desserts

 

jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (99,-)

apple strudel, walnuts, vanilla sauce

 

zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)

chateau sacher cake with whipped cream

 

panna cotta s malinovým přelivem (99,-)

panna cotta with raspberry sauce

 

ovocný sorbet dle nabídky (79,-)

fruit sorbet by the offer

 

 

 

seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request

servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč

poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price

ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem

food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team

 


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.