CUVÉE 2023

XXI. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín

 4. května 2023 

17:00 - 23:00 hodin

vstupné 690,- kč

zahrnuje skleničku, katalog, volnou degustaci a degustační menu

LÍSTKY V PRODEJI NA RECEPCI ZÁMKU

(platba pouze hotově, děkujeme za pochopení)

www.cuvee.cz


Valentýnské menu 14.2.2023

Welcome drink

sklenička CAVA brut

 

Menu ONA

Předkrm

telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, kapary

Hlavní chod

pečený candát, batatové pyré, salát wakame a omáčka ponzu

Dezert

baskický spálený cheesecake s jablečným želé a jahodovou omáčkou

 

 

Menu ON

Předkrm

tartar z lososa a avokáda, koprová majonéza

Hlavní chod

grilovaná vepřová panenka z přeštického prasete, brzlík restovaný se zeleninou, bramborová terina

Dezert

baskický spálený cheesecake s jablečným želé a jahodovou omáčkou

 

Cena za pár

1.590,- (včetně květiny pro ženu)

 

 

rezervujte prosím na: 

rezervace@zamek-zabreh.cz 

+420 777 808 299


speciální nabídka od 29.1.2023

 

 

 

 

 

speciální nabídka od 29.ledna 2023

       SPECIAL OFFER FROM 29th JANUARY 2023

 

p o l é v k a   soup

 

zelná polévka se zámeckou klobásou, pečivo ( 99,-)

cabbage soup with chateau sausage, pastry

 

 

             H L A V N Í   CH O D Y   main courses

 

krůtí thai red curry, basmati rýže ( 239,-)

 turkey thai red curry, basmati rice

 

restované krevety, zámecké fettuccine, omáčka z pečených paprik ( 259,-)

roasted shrimps, chateau fettuccine, roasted pepper sauce

 

 

DOPORUČUJEME

we recommend

 

 

pivní speciál

 

vídeňská 13°/ vienna  special 13°     0,3l/ 49,-       0,5l/59,-

 

 

víno

secco – perlivé víno, jiří uherek, dolní bojanovice 0,15l/89,-

 

 

 

            dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

         enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team


ceník ubytování COLOURS OF OSTRAVA

COLOURS OF OSTRAVA

19-22.7.2023

ceník ubytování - nutná rezervace předem

 

SGL podkrovní pokoj 2520,- CZK / pokoj / noc
DBL podkrovní pokoj 3290,- CZK / pokoj / noc

 

SGL historický pokoj 2720,- CZK / pokoj / noc

DBL historický pokoj 3590,- CZK / pokoj / noc

 

ubytování včetně snídaně, bezplatný parking a wifi

 

podmínky rezervace: 

POŽADOVÁNA PLATBA PŘEVODEM, NEJPOZDĚJI MĚSÍC PŘED ZAPOČETÍM AKCE,
POKUD NEBUDE V TOMTO TERMÍNU ZAPLACENA, BUDE REZERVACE ZRUŠENA

 

storno podmínky:
storno 14 dní předem - 30%
storno v týdnu akce - 50%
storno den předem a v den akce - 100%

 

COLOURS OF OSTRAVA

19-22.7.2023

accommodation price list - advance reservation required

 

SGL attic room 2520,- CZK / room / night
DBL attic room 3290,- CZK / room / night

 

SGL historical room 2720,- CZK / room / night

DBL historical room 3590,- CZK / room / night

 

accommodation including breakfast, free parking and wifi

 

booking conditions:

PAYMENT BY BANK TRANSFER REQUIRED, AT LEAST ONE MONTH BEFORE THE EVENT,
IF NOT PAID BY THIS DATE, THE RESERVATION WILL BE CANCELLED

 

cancellation policy:
cancellation 14 days in advance - 30%
cancellation within the week of the event - 50%
cancellation the day before and on the day of the event - 100%


AKTUÁLNÍ JÍDELNÍ LÍSTEK

j í d l a   k   p i v u    dishes best with beer

 

nakládané tvarůžky (100g/159,-)

pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb

pickled „tvarůžky“ cheese

piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread

 

škvarková pomazánka (120g/159,-)

pečená jablka, mladá cibulka, rozpečený zámecký chléb

pork fat spread

baked apples, young onion, toasted white bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka (120g/159,-)

vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky

piquant chateau beef meat spread

cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

zauzený vepřový bok (100g/169,-)

celerový coleslaw, zámecký chléb

smoked pork

with celeriac coleslaw, chateau bread

 

  

  

p ř e d k r m y   starters

 

tatarák z hovězí svíčkové (100g/279,-)

sýr gran moravia, topinky

beef tartar

with cheese gran moravia, fried bread

 

tenké plátky pečené červené řepy (100g/149,-)

s marinovaným kozím sýrem, polníček, zámecký chléb
thin slices of roasted beetroot

 with marinated goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread

 

lososové pralinky (80g/199,-)

 s bylinkovým gervais, zámecký chléb

salmon pralines

with herbs gervais, chateau bread

 

 

 

 

p o l é v k y    soups

 

kulajda s hříbky (109,-)

 a zastřeným vejcem

dill soup

mushrooms, poached egg

 

silná hovězí polévka (99,-)

zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky

strong chateau beef broth

chateau noodles, carrot, liver dumplings

 

 

 

 

t r a d i č n í   k u c h y n ě  traditional meals

 

svíčková na smetaně (309,-)

hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík

larded beef with cream sauce

karlsbad dumplings

 

dušená hovězí líčka (309,-)

na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré

beef cheek

braised with vegetables and wine, baked potato purée

 

pečené kachní stehýnko (309,-)

podávané s bramborovými knedlíky, červeným zelím s jablky a silným výpekem

roasted duck leg

served with potato dumplings, red cabbage with apples and strong gravy

 

smažený vepřový řízek (200g/309,-)

s lehkým bramborovým salátem

pork “wiennerschnitzel”

served with light potato salad

 

 

 

 

z á m e c k á   k u c h y n ě    chateau specialties

 

steak z hovězí svíčkové (250g/589,-)

grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka

beef tenderloin steak

grilled vegetable, french fries, pepper sauce

 

hovězí rib eye steak (250g/429,-)

lyonské brambory, feta dip

rib eye steak

 lyonnaise potatoes, feta dip

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem (500g/329,-)

na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb

roasted pork spare ribs with honey

and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread

 

vepřový tomahawk steak (300g/299,-)

kroupové rizoto s hříbky, vinná šalotka, omáčka demi glace

pork tomahawk steak

barley risotto with mushrooms, demi glace sauce

 

filátka ze pstruha (150g/299,-)

zámecké fettucinne s cuketou, bazalková omáčka

roasted fillet of trout

chateau fettuccine with zucchini and basil sauce

 

 

 

 

b e z m a s é  p o k r m y      meatless meals

 

zámecké fettuccine s cuketou (199,-)
bazalková omáčka, sýr gran moravia

pasta fettuccine with zucchini

basil sauce and gran moravia cheese

 

 dýňové rizoto (199,-)

se smaženým tofu sýrem

pumpkin risotto

 with fried tofu cheese

 

 

 

 

 

s a l á t y    salads

 

míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem (259,-)

dresink, opečený zámecký chléb

mixed vegetable salad with halloumi chesse

dressing, toasted chateau bread

 

zámecký “caesar salát” (279,-)

ledový salát, farmářské kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce,
r gran padano, krutóny a opečený zámecký chléb

chateau “caesar salad”

iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
 poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread

 

 

 

 

z á  m e c k é    d e z e r t y   chateau desserts

 

jablkový závin (99,-)

vlašské ořechy, vanilková omáčka

apple strudel,

walnuts, vanilla sauce

 

zámecký kynutý borůvkový knedlík (99,-)

s tvarohem, přelitý máslem, sypaný skořicovou strouhankou

blueberry dumpling

with cottage cheese, butter and cinnamon crumbs and sugar

 

panna cotta (99,-)

 se švestkovým rozvarem

panna cotta

with plum coulis

 

ovocný sorbet dle nabídky (69,-)

fruit sorbet by the offer

 

 

 

 

 

 

                                                                       seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request

servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 30,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 30,- kč

poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70% of price

ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan miroslav moldřik se svým týmem

food is prepared by chef miroslav moldřik and his team


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.