SPECIÁLNÍ NABÍDKA OD 10.10. 2025
SPECIAL OFFER from 10tH of november 2025
p o l é v k A soup
krém z hnědých žampionů, bramborové nočky (109,-)
brown mushroom cream, potato gnocchi
H L A V N Í CH O D Y main courses
zámecký jehněčí guláš, kynuté knedlíky (379,-)
chateau lamb goulash, dumplings
filé ze pstruha, teplý bramborový salát, koprový dip (379,-)
fillet of trout, warm potato salad, dill dip
DOPORUČUJEME
we recommend
pivní speciály
anežka 13 ° / „anežka special“ beer 13 ° 0,3l/ 51,- 0,5l/59,-
neipa 12 ° / neipa beer 12 ° 0,4l/59,-
V Í N O wine
hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger 0,15l/ 119,- (bílé/white)
bublinky 2024, plaček vinařství, veltlínské zelené, polosuché, šumivé 0,15l/99,- (bílé/white)
les graviéres de la brandille 2019 bordeaux supérieur 0,15 l/ 139,- (červené/red)
dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta
enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team
Svatomartinská husa od 7.11.2025
na začátek
husí paštika, jablečné chutney s rozinkami, zámecký chléb (169,-)
polévka
husí ‚‚kaldoun‘‘ – smetanová polévka (109,-)
hlavní chod
tradiční pečené husí stehno podávané s červeným zelím, bramborovými šiškami
a karlovarským knedlíkem (499,-)
pečené kachní prso, omáčka z portského vína s hrozny, bramborové lokše (499,-)
dezert
švestkový sorbet (79,-)
máslové lívance, dušené švestky, tvaroh (109,-)
mladé víno bílé r. 2025 vinařství Johannis Kőlbl
Vino „1“ 0,15l/89,- 0,75l/445,-
svatomartinské víno červené r. 2025 vinařství Vladimír Tetur
modrý portugal 0,15l/89,- 0,75l/445,-
pivní speciál pikard®
svatomartinská 13° - med a šípek 0,3l/53,- 0,5l/63,-
dobrou chuť přeje šéfkuchař Miroslav Moldřik a jeho parta
starter
goose pate, apple chutney with raisins, chateau bread (169,-)
soup
goose ‚‚kaldoun‘‘ – creamy goose soup (109,-)
main course
traditional roasted goose leg served with „carlsbad“ and potato dumplings,
red cabbage (499,-)
roasted duck breast with potatoe pancakes and port wine sauce with grapes (499,-)
desserts
plum sorbet (79,-)
pancakes with plums and cottage cheese (109,-)
young white wine of mr.Kőlbl“
Vino „1“ 0,15l/89,- 0,75l/445,-
„st.martin red wine of mr.Tetur“
blue portugal red 0,15l/89,- 0,75l/445,-
special beer pikard®
st.martin 13° amber honey and rosehip 0,3l/53,- 0,5l/63,-
Enjoy your meal! mr.Miroslav Moldrik – chef and his team
zveme Vás ve čtvrtek 16. října
17 - 22 hod
volná degustace 100 moravských a evropských vín
cena: 690,-
v ceně je zahrnuta degustace a tapas
vstupenky: recepce zámku zábřeh
777 808 299
rezervace@zamek-zabreh.cz
GURMÁNSKÉ PONDĚLKY NA ZÁMKU
nabídka platí od 16 hod
Menu pro 2 - 4 osoby / 580 Kč
1 kg žeber (cornichons, cibuIky, křenový dip)
1 kg šťavnatá kuřecí křídla (omáčky nivová, pikantní)
Menu 2 osoby / 290 Kč
0,5 kg žeber (cornichons, cibulky, křenový dip)
0,5 kg šťavnatá kuřecí křídIa (omáčky nivová, pikantní)
Pivo Pikard@ 0,5l / 49 Kč
rezervace na čísIe: 777 808 299
j í d l a k p i v u dishes best with beer
škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený chléb
(120 g/159,-)
pork fat spread, baked apples, spring onion, baked bread
nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, chléb (100 g/159,-)
pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, bread
pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/159,-)
piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread
p ř e d k r m y starters
tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/299,-)
beef tartar, gran moravia cheese, fried bread
tenké plátky pečené červené řepy s kozím sýrem, polníček, chléb (100 g/159,-)
slices of roasted beetroot with goat cheese, lamb´s lettuce, bread
lososové pralinky s bylinkovým gervais, chléb (80 g/209,-)
salmon pralines with herbs gervais, bread
telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, chléb (70 g/199,-)
veal roastbeef with tuna maionaise, bread
p o l é v k Y soups
kulajda s hříbky a zastřeným vejcem, brambory (119,-)
creamy dill soup with mushrooms, poached egg, potatoes
silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (109,-)
strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings
z á m e c k á k u c h y n ě chateau specialties
svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík
(180 g/329,-)
larded beef with cream sauce and dumplings
dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (180 g/329,-)
beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée
konfitované kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky,
silný výpek (350 g/299,-)
confit duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy
smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/309,-)
pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad
steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/699,-)
beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce
steak z tuňáka, bramborové pyré s wasabi, julienne zelenina, omáčka ponzu
(170 g/489,-)
tuna steak, potatoe purée with wasabi and julienne vegetable, ponzu sauce,
pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, chléb (500 g/379,-)
roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, bread
zámecký hovězí angus burger, sladká chilli majonéza, nakládaná ředkev, sýry cheddar a brie, cibule, hranolky (150 g/389,-)
chateau angus beef burger, sweet chilli maionaise, pickled raddish,
cheese – cheddar and brie, onion, french fries
pečený telecí roastbeef, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (150 g/339,-)
roasted veal roastbeef with chateau fettuccine, tomato sugo, dried tomatoes, zucchini, gran moravia cheese
b E Z M A S É P O K R m y a S A L Á T Y
vegetarian meals and salads
zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia
(239,-)
chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese
míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený chléb (259,-)
mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted bread
zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený chléb (150 g/294,-)
chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon, poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted bread
Z Á M E C K É d e z e r t y chateau desserts
zámecký jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (109,-)
chateau apple strudel, walnuts, vanilla sauce
cheesecake s lotusovým přelivem (109,-)
cheesecake with biscoff sauce
panna cotta s ovocným coulis (99,-)
panna cotta with fruit sauce
ovocný sorbet dle nabídky (79,-)
fruit sorbet by the offer
seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request
servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč
poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price
ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT
jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem
food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team
PO - SO 6:00 - 22:00
NE 6:00 - 14:00
( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )
vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.
z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem.
červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,
v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem -
před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',
jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě
techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..
http:/www.dolnioblastvitkovice.cz
v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,
na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,
kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku
největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,
mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,
dříve polskou ostravu.. na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..
ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase
(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci
pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili
cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,
kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.
vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,
radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..
inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš
prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.
pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.
pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.
( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)
architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.
v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády
s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.
( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-
/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)
Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena
ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany
řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:
Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.