j í d l a k p i v u dishes best with beer
škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený chléb
(120 g/159,-)
pork fat spread, baked apples, spring onion, baked bread
nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, chléb (100 g/159,-)
pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, bread
pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/159,-)
piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread
p ř e d k r m y starters
tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/299,-)
beef tartar, gran moravia cheese, fried bread
tenké plátky pečené červené řepy s kozím sýrem, polníček, chléb (100 g/159,-)
slices of roasted beetroot with goat cheese, lamb´s lettuce, bread
lososové pralinky s bylinkovým gervais, chléb (80 g/209,-)
salmon pralines with herbs gervais, bread
telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, chléb (70 g/199,-)
veal roastbeef with tuna maionaise, bread
p o l é v k Y soups
kulajda s hříbky a zastřeným vejcem, brambory (119,-)
creamy dill soup with mushrooms, poached egg, potatoes
silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (109,-)
strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings
z á m e c k á k u c h y n ě chateau specialties
svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík
(180 g/329,-)
larded beef with cream sauce and dumplings
dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (180 g/329,-)
beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée
konfitované kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky,
silný výpek (350 g/299,-)
confit duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy
smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/309,-)
pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad
steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/699,-)
beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce
steak z tuňáka, bramborové pyré s wasabi, julienne zelenina, omáčka ponzu
(170 g/489,-)
tuna steak, potatoe purée with wasabi and julienne vegetable, ponzu sauce,
pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, chléb (500 g/379,-)
roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, bread
zámecký hovězí angus burger, sladká chilli majonéza, nakládaná ředkev, sýry cheddar a brie, cibule, hranolky (150 g/389,-)
chateau angus beef burger, sweet chilli maionaise, pickled raddish,
cheese – cheddar and brie, onion, french fries
pečený telecí roastbeef, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (150 g/339,-)
roasted veal roastbeef with chateau fettuccine, tomato sugo, dried tomatoes, zucchini, gran moravia cheese
b E Z M A S É P O K R m y a S A L Á T Y
vegetarian meals and salads
zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia
(239,-)
chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese
míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený chléb (259,-)
mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted bread
zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený chléb (150 g/294,-)
chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon, poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted bread
Z Á M E C K É d e z e r t y chateau desserts
zámecký jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (109,-)
chateau apple strudel, walnuts, vanilla sauce
cheesecake s lotusovým přelivem (109,-)
cheesecake with biscoff sauce
panna cotta s ovocným coulis (99,-)
panna cotta with fruit sauce
ovocný sorbet dle nabídky (79,-)
fruit sorbet by the offer
seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request
servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč
poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price
ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT
jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem
food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team
SPECIÁLNÍ NABÍDKA OD 31.5.2025
SPECIAL OFFER from 31ST of may
H L A V N Í CH O D Y main courses
grilovaný losos s hráškovým risottem a chřestem ( 359,-)
grilled salmon with pea risotto and asparagus
pečený kuřecí špíz, indický dhál z červené čočky, basmati rýže ( 309,- )
roasted chicken skewer, indian red lentil dhal, basmati rice
DOPORUČUJEME
we recommend
pivní speciály
summer ale 10 ° / summer ale 10 ° 0,4l/59,-
letňák 9 ° / summer beer 9 ° 0,3l/ 51,- 0,5l/59,-
V Í N O wine
hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger 0,15l/ 119,- (bílé/white)
bublinky 2024, plaček vinařství, veltlínské zelené, polosuché, šumivé 0,15l/99,- (bílé/white)
les graviéres de la brandille 2019 bordeaux supérieur 0,15 l/ 139,- (červené/red)
dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta
enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team
GURMÁNSKÉ PONDĚLKY NA ZÁMKU
Menu pro 2 - 4 osoby / 580 Kč
1 kg žeber (cornichons, cibuIky, křenový dip)
1 kg šťavnatá kuřecí křídla (omáčky nivová, pikantní)
Menu 2 osoby / 290 Kč
0,5 kg žeber (cornichons, cibulky, křenový dip)
0,5 kg šťavnatá kuřecí křídIa (omáčky nivová, pikantní)
Pivo Pikard@ 0,5l / 49 Kč
rezervace na čísIe: 777 808 299
ÚTERNÍ DEGUSTACE VÍN
Vychutnejte si u nás 5 vzorků vín z různých koutů Evropy
(Morava, Španělsko, Portugalsko, ltálie a další)
+ miska oIiv a sýra pro dokona|ý zážitek
199 Kč za osobu
Každé úterý od 16 hodin.
Rezervace na čísIe: 777 808 299
PO - SO 6:00 - 22:00
NE 6:00 - 14:00
( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )
vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.
z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem.
červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,
v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem -
před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',
jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě
techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..
http:/www.dolnioblastvitkovice.cz
v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,
na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,
kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku
největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,
mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,
dříve polskou ostravu.. na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..
ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase
(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci
pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili
cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,
kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.
vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,
radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..
inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš
prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.
pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.
pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.
( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)
architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.
v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády
s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.
( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-
/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)
Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena
ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany
řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:
Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.