SPECIAL OFFER from 16th of APRIL
P O L É V K A soup
hráškový krém se zastřeným vejcem, krutony (119,-)
pea soup with poached egg, croutons
H L A V N Í CH O D Y main courses
pečená jehněčí kýta, celerovo-pastiňákové pyré, mladý špenát (399,-)
roasted leg of lamb, celery-parsnip puree, young spinach
králičí stehno, velikonoční nádivka, omáčka z medvědího česneku (359,-)
rabbit leg, easter stuffing, wild garlic sauce
DOPORUČUJEME
we recommend
pivní speciál
medové 12 ° / honey beer 12 ° 0,3l/ 51,- 05,l/59,-
V Í N O wine
hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger 0,15l/ 119,- kč (bílé/white)
les graviéres de la brandille 2019 bordeaux supérieur 0,15 l/ 139,- kč (červené/red)
dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta
enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team
j í d l a k p i v u dishes best with beer
škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený zámecký chléb
(120 g/159,-)
pork fat spread, baked apples, spring onion, baked chateau bread
nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/159,-)
pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread
pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/159,-)
piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread
cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/199,-)
cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce
p ř e d k r m y starters
tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/299,-)
beef tartar, gran moravia cheese, fried bread
tenké plátky pečené červené řepy s kozím sýrem, polníček, zámecký chléb
(100 g/159,-)
slices of roasted beetroot with goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread
lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)
salmon pralines with herbs gervais, chateau bread
telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, zámecký chléb (70 g/199,-)
veal roastbeef with tuna maionaise, chateau bread
p o l é v k Y soups
kulajda s hříbky a zastřeným vejcem, brambory (119,-)
creamy dill soup with mushrooms, poached egg, potatoes
silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)
strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings
z á m e c k á k u c h y n ě chateau specialties
svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík
(200 g/299,-)
larded beef with cream sauce, dumplings
dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 299,-)
beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée
konfitované kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky, silný výpek (350 g /299,-)
confit duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy
smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/309,-)
pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad
steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/699,-)
beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce
kachní prso na bylinkách, omáčka z foie gras, bramborové pyré, kořenová zelenina na medu (250 g/399,-)
duck breast with foie gras sauce, potatoe pureé, vegetable with honey
pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/379,-)
roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread
zámecký hovězí angus burger, sweet chilli majonéza, nakládaná ředkev, sýry cheddar a brie, cibule, hranolky sypané parmezánem (150 g/389,-)
chateau angus beef burger, sweet chilli maionaise, pickled raddish,
cheese – cheddar, brie, onion, parmesan french fries
pečený losos, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, ricotta
(150 g/339,-)
roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and ricotta
b e z m a s é p o k r m y meatless meals
zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (239,-)
chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese
hráškové risotto s grilovaným halloumi sýrem (259,-)
pea risotto with grilled halloumi cheese
s a l á t y salads
míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (259,-)
mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread
zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb
(150 g/294,-)
chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread
z á m e c k é d e z e r t y chateau desserts
jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (109,-)
apple strudel, walnuts, vanilla sauce
zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)
chateau sacher cake with whipped cream
panna cotta s malinovým přelivem (99,-)
panna cotta with raspberry sauce
ovocný sorbet dle nabídky (79,-)
fruit sorbet by the offer
seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request
servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč
poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price
ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT
jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem
food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team
GURMÁNSKÉ PONDĚLKY NA ZÁMKU
Menu pro 2 - 4 osoby / 580 Kč
1 kg žeber (cornichons, cibuIky, křenový dip)
1 kg šťavnatá kuřecí křídla (omáčky nivová, pikantní)
Menu 2 osoby / 290 Kč
0,5 kg žeber (cornichons, cibulky, křenový dip)
0,5 kg šťavnatá kuřecí křídIa (omáčky nivová, pikantní)
Pivo Pikard@ 0,5l / 49 Kč
rezervace na čísIe: 777 808 299
ÚTERNÍ DEGUSTACE VÍN
Vychutnejte si u nás 5 vzorků vín z různých koutů Evropy
(Morava, Španělsko, Portugalsko, ltálie a další)
+ miska oIiv a sýra pro dokona|ý zážitek
199 Kč za osobu
Každé úterý od 16 hodin.
Rezervace na čísIe: 777 808 299
cuvée 2025
„není cuvée jako cuvée“
XXIII. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín
na zámku zábřeh
30.4. 2025
17 – 23 hod
předprodej vstupenek
na recepci zámku zábřeh, cena 690,- kč
platba v hotovosti
PO - SO 6:00 - 22:00
NE 6:00 - 14:00
( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )
vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.
z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem.
červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,
v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem -
před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',
jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě
techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..
http:/www.dolnioblastvitkovice.cz
v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,
na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,
kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku
největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,
mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,
dříve polskou ostravu.. na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..
ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase
(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci
pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili
cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,
kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.
vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,
radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..
inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš
prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.
pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.
pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.
( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)
architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.
v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády
s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.
( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-
/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)
Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena
ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany
řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:
Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.