P O L É V K A
chřestový krém s krutóny ( 119,-)
asparagus soup with croutons
H L A V N Í CH O D Y main courses
pečené filé ze pstruha, chřest, cuketa, mladá mrkev s holandskou omáčkou (339,-)
baked trout fillet, asparagus, zucchini, baby carrots with hollandaise sauce
hovězí uruguayský rump steak s chřestem na másle, bearnská omáčka, rozmarýnové brambory ( 389,-)
beef uruguayan rump steak with buttered asparagus, béarn sauce, rosemary potatoes
pivní speciál
Medová 12°/Honey Beer 12°
0,3l/0,5l 51,-/59,-
Mladá vína/young wines
hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger 0,15l/118,- (bílé/white)
sauvignon 2023,polosuché,vladimír tetur 0,15l/98,- (bílé/white)
zweigeltrebe rosé 2023, suché piálek & jäger 0,15l/98,- (růžové / rosé)
dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta
enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team
stále máme volnou kapacitu na ubytování v průběhu ms v hokeji 10-26.5.2024
pro bližší info kontaktujte recepci hotelu
777 808 299
J Í D L A K P I V U dishes best with beer
škvarková pomazánka, pečená jablka, mladá cibulka, rozpečený zámecký chléb (120 g/149,-)
pork fat spread, baked apples, young onion, baked chateau bread
nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/139,-)
pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread
pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/149,-)
piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread
hovězí pastrami na opečeném chlebu, celerový coleslaw (70 g/179,-)
beef pastrami with celeriac coleslaw, chateau bread
cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/179,-)
cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce
P Ř E D K R M Y starters
tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/273,-)
beef tartar, gran moravia cheese, fried bread
tenké plátky pečené červené řepy s marinovaným kozím sýrem, polníček, zámecký chléb (100 g/139,-)
thin slices of roasted beetroot with marinated goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread
lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)
salmon pralines with herbs gervais, chateau bread
P O L É V K Y soups
kulajda s hříbky a zastřeným vejcem (99,-)
creamy dill soup with mushrooms, poached egg
silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)
strong chateau beef broth chateau noodles, carrot, liver dumplings
T R A D I Č N Í K U CH Y N Ě traditional meals
svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka,
karlovarský knedlík (200 g/299,-)
larded beef with cream sauce, karlsbad dumplings
dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 294,-)
beef cheek braised with vegetables and wine, baked potato purée
pečené kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky,
silný výpek (350 g /293,-)
roasted duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy
smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/292,-)
pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad
Z Á M E C K Á K U CH Y N Ě chateau specialties
steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/599,-)
beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce
farmářské kuřecí supreme, dýňové risotto (250 g/295,-)
farm chicken supreme with pumpkin risotto
pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/324,-)
roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread
telecí maminha steak s hříbkovou omáčkou, bramborové nočky (180 g/379,-)
veal maminha steak with mushroom sauce and potatoe gnocchi
pečený losos, zámecké fettucinne, špenát, sušená rajčata, ricotta
(150 g/299,-)
roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with spinach, dried tomatoes and ricotta
B E Z M A S É P O K R M Y meatless meals
zámecké fettuccine se špenátem, sušenými rajčaty a ricottou (219,-)
chateau fettuccine with spinach, dried tomatoes and ricotta
dýňové rizoto s grilovaným halloumi sýrem (234,-)
pumpkin risotto with grilled halloumi cheese
S A L Á T Y salads
míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (239,-)
mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread
zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb
(274,-)
chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread
Z Á M E C K É D E Z E R T Y chateau desserts
jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (99,-)
apple strudel, walnuts, vanilla sauce
zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)
chateau sacher cake with whipped cream
cheesecake s jahodovým coulis (99,-)
cheesecake with strawberry coulis
ovocný sorbet dle nabídky (79,-)
fruit sorbet by the offer
seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request
servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč
poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price
ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT
jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem
food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team
cuvée 2024
„není cuvée jako cuvée“
XXII. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín
na zámku zábřeh
30.4. 2024
17 – 23 hod
předprodej vstupenek
na recepci zámku zábřeh, cena 690,- kč
PLATBA POUZE V HOTOVOSTI
děkujeme za pochopení
COLOURS OF OSTRAVA
17. - 20.7.2024
ceník ubytování - nutná rezervace předem
SGL podkrovní pokoj 2520,- CZK / pokoj / noc
DBL podkrovní pokoj 3290,- CZK / pokoj / noc
SGL historický pokoj 2720,- CZK / pokoj / noc
DBL historický pokoj 3590,- CZK / pokoj / noc
ubytování včetně snídaně, bezplatný parking a wifi
podmínky rezervace:
POŽADOVÁNA PLATBA PŘEVODEM, NEJPOZDĚJI MĚSÍC PŘED ZAPOČETÍM AKCE,
POKUD NEBUDE V TOMTO TERMÍNU ZAPLACENA, BUDE REZERVACE ZRUŠENA
storno podmínky:
storno 14 dní předem - 30%
storno v týdnu akce - 50%
storno den předem a v den akce - 100%
COLOURS OF OSTRAVA
17. - 20.7.2024
accommodation price list - advance reservation required
SGL attic room 2520,- CZK / room / night
DBL attic room 3290,- CZK / room / night
SGL historical room 2720,- CZK / room / night
DBL historical room 3590,- CZK / room / night
accommodation including breakfast, free parking and wifi
booking conditions:
PAYMENT BY BANK TRANSFER REQUIRED, AT LEAST ONE MONTH BEFORE THE EVENT,
IF NOT PAID BY THIS DATE, THE RESERVATION WILL BE CANCELLED
cancellation policy:
cancellation 14 days in advance - 30%
cancellation within the week of the event - 50%
cancellation the day before and on the day of the event - 100%
vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.
z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem.
červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,
v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem -
před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',
jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě
techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..
http:/www.dolnioblastvitkovice.cz
v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,
na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,
kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku
největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,
mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,
dříve polskou ostravu.. na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..
ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase
(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci
pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili
cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,
kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.
vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,
radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..
inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš
prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.
pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.
pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.
( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)
architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.
v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády
s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.
( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-
/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)
Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena
ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany
řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:
Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.