AKTUÁLNÍ JÍDELNÍ LÍSTEK

 

 

 

j í d l a   k   p i v u dishes best with beer

 

nakládané tvarůžky (100g/159,-)

pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb

pickled „tvarůžky“ cheese

piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread

 

škvarková pomazánka (120g/159,-)

pečená jablka, mladá cibulka, rozpečený zámecký chléb

pork fat spread

baked apples, young onion, toasted white bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka (120g/159,-)

vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky

piquant chateau beef meat spread

cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

zauzený vepřový bok (100g/169,-)

celerový coleslaw, zámecký chléb

smoked pork

with celeriac coleslaw, chateau bread

 

talíř se sýrem gran padano (80g/129,-)

olivy

gran padano cheese

olives 

 

 

p ř e d k r m y starters

 

tatarák z hovězí svíčkové (100g/279,-)

sýr gran moravia, topinky

beef tartar

with cheese gran moravia, fried bread

 

tenké plátky pečené červené řepy (100g/149,-)

s marinovaným kozím sýrem, polníček, zámecký chléb
thin slices of roasted beetroot

 with marinated goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread

 

lososové pralinky (80g/199,-)

 s bylinkovým gervais, zámecký chléb

salmon pralines

with herbs gervais, chateau bread

  

 

 

p o l é v k y   soups

 

kulajda s hříbky (109,-)

 a zastřeným vejcem

dill soup

mushrooms, poached egg

 

silná hovězí polévka (99,-)

zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky

strong chateau beef broth

chateau noodles, carrot, liver dumplings

 

 

t r a d i č n í   k u c h y n ě  traditional meals

 

svíčková na smetaně (309,-)

hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík

larded beef with cream sauce

karlsbad dumplings

 

dušená hovězí líčka (309,-)

na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré

beef cheek

braised with vegetables and wine, baked potato purée

 

pečené kachní stehýnko (309,-)

podávané s bramborovými knedlíky, červeným zelím s jablky a silným výpekem

roasted duck leg

served with potato dumplings, red cabbage with apples and strong gravy

 

smažený vepřový řízek (200g/309,-)

s lehkým bramborovým salátem

pork “wiennerschnitzel”

served with light potato salad 

  

 

 

z á m e c k á   k u c h y n ě  chateau specialties

 

steak z hovězí svíčkové (250g/589,-)

grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka

beef tenderloin steak

grilled vegetable, french fries, pepper sauce

 

hovězí rib eye steak (250g/429,-)

lyonské brambory, feta dip

rib eye steak

 lyonnaise potatoes, feta dip

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem (500g/329,-)

na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb

roasted pork spare ribs with honey

and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread

 

vepřový tomahawk steak (300g/299,-)

kroupové rizoto s hříbky, vinná šalotka, omáčka demi glace

pork tomahawk steak

barley risotto with mushrooms, demi glace sauce

 

filátka ze pstruha (150g/299,-)

zámecké fettucinne s cuketou, bazalková omáčka

roasted fillet of trout

chateau fettuccine with zucchini and basil sauce 

 

 

b e z m a s é  p o k r m y meatless meals

 

zámecké fettuccine s cuketou (199,-)
bazalková omáčka, sýr gran moravia

pasta fettuccine with zucchini

basil sauce and gran moravia cheese

 

 dýňové rizoto (199,-)

se smaženým tofu sýrem

pumpkin risotto

 with fried tofu cheese

 

 

s a l á t y salads

 

míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem (259,-)

dresink, opečený zámecký chléb

mixed vegetable salad with halloumi chesse

dressing, toasted chateau bread

 

zámecký “caesar salát” (279,-)

ledový salát, farmářské kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce,
r gran padano, krutóny a opečený zámecký chléb

chateau “caesar salad”

iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
 poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread

 

 

z á m e c k é  d e z e r t y chateau desserts

 

jablkový závin (99,-)

vlašské ořechy, vanilková omáčka

apple strudel,

walnuts, vanilla sauce

 

zámecký kynutý borůvkový knedlík (99,-)

s tvarohem, přelitý máslem, sypaný skořicovou strouhankou

blueberry dumpling

with cottage cheese, butter and cinnamon crumbs and sugar

 

panna cotta (99,-)

 se švestkovým rozvarem

panna cotta

with plum coulis

 

ovocný sorbet dle nabídky (69,-)

fruit sorbet by the offer

  

 

seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request

servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 30,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 30,- kč

poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70% of price

ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan miroslav moldřik se svým týmem

food is prepared by chef miroslav moldřik and his team


Speciální nabídka od 12.9.2022

 

SPECIAL OFFER FROM 12th September 2022

 

H L A V N Í   CH O D Y   main courses

 

daňčí kýta se šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík a bramborové noky 349,-

fallow deer leg with rosehip sauce, carlsbad dumplings and potato gnocchi

 

pelmeně plněné vepřovým masem, zakysaná smetana, restovaná slanina 209,-

pelmeni stuffed with pork, sour cream, roasted bacon

 

 

DOPORUČUJEME

we recommend

 

pivní speciál     0,3l/0,5l 45,-/54,-

Anežka 13° / beer special 13°

 

secco – perlivé víno, jiří uherek, dolní bojanovice 0,15l/89,-

 

 

 

 

dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team


SVATOVÁCLAVSKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI

 

 

ZVEME VÁS NA 15. ROČNÍK
DEGUSTAČNÍ PŘEHLÍDKY MINIPIVOVARŮ

 

27. a 28. září

ČEKÁ NA VÁS NAPŘ.:

- průvod svatého václava s družinou

- ohňová show infinity

- historický šerm

- horkýže slíže a další skupiny

 

přehled programu na fb zámku zábřeh

 

těšíme se na vás

tým  zz

 


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.