UPOZORŇUJEME HOSTY, KTEŘÍ BUDOU CHTÍT UPLATNIT V NAŠEM HOTELU NEBO RESTAURACI
VOUCHERY VYDANÉ SLEVOMATEM, ŽE TYTO MAJÍ OMEZENOU PLATNOST :
DO 31.10.2024
A DÁLE
OD 2.1.2025 - 31.3.2025
V LISTOPADU A PROSINCI JE NELZE U NÁS UPLATNIT
( informace je na každém voucheru uvedena přímo firmou Slevomat)
SPECIAL OFFER from 25th of OCTOBER
P Ř E D K R M starter
dortík z uzené makrely s pórkem, majonéza s pečeným česnekem, zámecký chléb (159,-)
smoked mackerel cake with leek, mayonnaise with roasted garlic, chateau bread
H L A V N Í CH O D Y main courses
zámecký hovězí guláš na černém pivě, kynutý knedlík (299,-)
chateau beef goulash on black beer, dumplings
burger z přeštického prasete s jablky, sýrem brie, BBQ cibule, hranolky s čedarem (329,-)
burger from Przeštice pig with apples, brie cheese, BBQ onions, fries with cheddar
DOPORUČUJEME
we recommend
pivní speciál
DH pastry sour cream ALE 11° Pivovar DEJF – 0,4 l / 70,-
V Í N O wine
hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger 0,15l/ 119,- (bílé/white)
les graviéres de la brandille 2019 bordeaux supérieur 0,15 l/ 139,- kč (červené/red)
viña marro, rioja, bodegas domeco de jarauta 0,15l/ 99,- (červené/red)
dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta
enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team
8.11.-17.11.2024
rezervace nutná
Svatomartinská husa 2024
na začátek
husí paštika, jablečné chutney s rozinkami, zámecký chléb (169,-)
polévka
husí ‚‚kaldoun‘‘ – smetanová polévka (99,-)
hlavní chod
tradiční pečené husí stehno podávané s červeným zelím, bramborovými šiškami
a karlovarským knedlíkem (399,-)
pečené kachní prso, omáčka z portského vína s hrozny, bramborový fondánt (399,-)
dezert
švestkový sorbet (79,-)
máslové lívance, dušené švestky, tvaroh (99,-)
„mladé víno bílé r. 2023 vinařství Johannis Kőlbl“
Vino „1“ 0,15l/89,- 0,75l/445,-
„svatomartinské víno červené r. 2024 vinařství Vladimír Tetur“
modrý portugal 0,15l/89,- 0,75l/445,-
pivní speciál pikard®
svatomartinská 13° - med a šípek 0,3l/53,- 0,5l/63,-
dobrou chuť přeje šéfkuchař Miroslav Moldřik a jeho parta
starter
goose pate, apple chutney with raisins, chateau bread (169,-)
soup
goose ‚‚kaldoun‘‘ – creamy goose soup (99,-)
main course
traditional roasted goose leg served with „carlsbad“ and potato dumplings,
red cabbage (399,-)
roasted duck breast with potatoe fondant and port wine sauce with grapes (399,-)
desserts
plum sorbet (79,-)
pancakes with plums and cottage cheese (99,-)
young white wine of mr.Kőlbl“
Vino „1“ 0,15l/89,- 0,75l/445,-
„st.martin red wine of mr.Tetur“
blue portugal red 0,15l/89,- 0,75l/445,-
special beer pikard®
st.martin 13° amber honey and rosehip 0,3l/53,- 0,5l/63,-
Enjoy your meal! mr.Miroslav Moldrik – chef and his team
PO - SO 6:00 - 22:00
NE 6:00 - 14:00
( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )
j í d l a k p i v u dishes best with beer
škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený zámecký chléb
(120 g/149,-)
pork fat spread, baked apples, spring onion, baked chateau bread
nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/149,-)
pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread
pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/149,-)
piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread
hovězí pastrami na opečeném chlebu, celerový coleslaw (70 g/179,-)
beef pastrami with celeriac coleslaw, chateau bread
cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/179,-)
cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce
p ř e d k r m y starters
tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/273,-)
beef tartar, gran moravia cheese, fried bread
tenké plátky pečené červené řepy s marinovaným kozím sýrem, polníček, zámecký chléb (100 g/149,-)
slices of roasted beetroot with marinated goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread
lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)
salmon pralines with herbs gervais, chateau bread
p o l é v k y soups
kulajda s hříbky a zastřeným vejcem (109,-)
creamy dill soup with mushrooms, poached egg
silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)
strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings
z á m e c k á k u c h y n ě chateau specialties
svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík
(200 g/299,-)
larded beef with cream sauce, dumplings
dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 294,-)
beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée
pečené kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky, silný výpek (350 g /293,-)
roasted duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy
smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/292,-)
pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad
steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/599,-)
beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce
farmářské kuřecí supreme, hráškové risotto (250 g/295,-)
farm chicken supreme with pea risotto
pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/324,-)
roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread
telecí maminha steak, omáčka z pečených paprik, bramborové noky
(180 g/349,-)
veal maminha steak with roasted red pepper sauce and potato gnocchi
pečený losos, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, ricotta
(150 g/339,-)
roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and ricotta
b e z m a s é p o k r m y meatless meals
zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (219,-)
chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese
hráškové risotto s grilovaným halloumi sýrem (234,-)
pea risotto with grilled halloumi cheese
s a l á t y salads
míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (239,-)
mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread
zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb
(150 g/274,-)
chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread
z á m e c k é d e z e r t y chateau desserts
jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (99,-)
apple strudel, walnuts, vanilla sauce
zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)
chateau sacher cake with whipped cream
borůvkový cheesecake (99,-)
cheesecake with blueberries
ovocný sorbet dle nabídky (79,-)
fruit sorbet by the offer
seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request
servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč
poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price
ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT
jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem
food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team
vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.
z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem.
červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,
v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem -
před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',
jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě
techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..
http:/www.dolnioblastvitkovice.cz
v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,
na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,
kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku
největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,
mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,
dříve polskou ostravu.. na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..
ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase
(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci
pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili
cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,
kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.
vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,
radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..
inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš
prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.
pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.
pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.
( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)
architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.
v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády
s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.
( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-
/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)
Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena
ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany
řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:
Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.