OMEZENÁ PLATNOST VOUCHERŮ - SLEVOMAT

UPOZORŇUJEME HOSTY, KTEŘÍ BUDOU CHTÍT UPLATNIT V NAŠEM HOTELU NEBO RESTAURACI

VOUCHERY VYDANÉ SLEVOMATEM, ŽE TYTO MAJÍ OMEZENOU PLATNOST :

 

DO 31.10.2024

A DÁLE

OD 2.1.2025 - 31.3.2025

 

V LISTOPADU A PROSINCI JE NELZE U NÁS UPLATNIT

( informace je na každém voucheru uvedena přímo firmou Slevomat)


speciální nabídka od 25.10.2024

SPECIAL OFFER from 25th of OCTOBER

 

 

P Ř E D K R M   starter

 

dortík z uzené makrely s pórkem, majonéza s pečeným česnekem, zámecký chléb  (159,-)

smoked mackerel cake with leek, mayonnaise with roasted garlic, chateau bread

 

 

H L A V N Í   CH O D Y main courses

 

zámecký hovězí guláš na černém  pivě, kynutý knedlík (299,-)

chateau beef goulash on black beer, dumplings

 

burger z přeštického prasete s jablky, sýrem brie, BBQ  cibule, hranolky s čedarem  (329,-)

burger from Przeštice pig with apples, brie cheese, BBQ  onions, fries with cheddar

 

 

DOPORUČUJEME

we recommend

 

pivní speciál

 

DH pastry sour cream ALE 11°   Pivovar DEJF – 0,4 l / 70,-

 

 

V Í N O  wine

 

hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger                                0,15l/ 119,-  (bílé/white)

       les graviéres de la brandille  2019  bordeaux supérieur           0,15 l/ 139,- kč (červené/red)

viña marro, rioja, bodegas domeco de jarauta                         0,15l/ 99,- (červené/red)

 

 

 

 

dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team

 


SVATOMARTINSKÁ HUSA 8.11 - 17.11.2024

 

 

8.11.-17.11.2024

rezervace nutná

 

Svatomartinská husa 2024

 

na začátek

 

husí paštika, jablečné chutney s rozinkami, zámecký chléb (169,-)

 

polévka

 

husí ‚‚kaldoun‘‘ – smetanová polévka (99,-)

 

 

hlavní chod

 

tradiční pečené husí stehno podávané s červeným zelím, bramborovými šiškami

a karlovarským knedlíkem (399,-)

 

pečené kachní prso, omáčka z portského vína s hrozny, bramborový fondánt (399,-)

 

dezert

 

švestkový sorbet (79,-)

máslové lívance, dušené švestky, tvaroh (99,-)

 

 

„mladé víno bílé r. 2023 vinařství Johannis Kőlbl“

Vino „1“ 0,15l/89,- 0,75l/445,-

 

 

svatomartinské víno červené r. 2024 vinařství Vladimír Tetur“

modrý portugal 0,15l/89,- 0,75l/445,-

 

 

pivní speciál pikard®

 

svatomartinská 13° - med a šípek 0,3l/53,- 0,5l/63,-

 

dobrou chuť přeje šéfkuchař Miroslav Moldřik a jeho parta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. MARTIN´S GOOSE

starter

 

goose pate, apple chutney with raisins, chateau bread (169,-)

 

soup

 

goose ‚‚kaldoun‘‘ – creamy goose soup (99,-)

 

main course

 

traditional roasted goose leg served with „carlsbad“ and potato dumplings,

red cabbage (399,-)

roasted duck breast with potatoe fondant and port wine sauce with grapes (399,-)

 

desserts

 

plum sorbet (79,-)

pancakes with plums and cottage cheese (99,-)

 

young white wine of mr.Kőlbl

Vino „1“ 0,15l/89,-   0,75l/445,-

 

st.martin red wine of mr.Tetur“

blue portugal red 0,15l/89,-   0,75l/445,-

 

 

special beer pikard®

 

st.martin 13° amber honey and rosehip 0,3l/53,-   0,5l/63,-

 

Enjoy your meal! mr.Miroslav Moldrik – chef and his team

 

 


ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY RECEPCE

PO  - SO   6:00 - 22:00

 

NE            6:00 - 14:00

( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )


JÍDELNÍ LÍSTEK

 

 

j í d l a   k   p i v u  dishes best with beer

 

škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený zámecký chléb

(120 g/149,-)

pork fat spread, baked apples, spring onion, baked chateau bread

 

nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/149,-)

pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/149,-)

piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

hovězí pastrami na opečeném chlebu, celerový coleslaw (70 g/179,-)

beef pastrami with celeriac coleslaw, chateau bread

 

cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/179,-)

cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce

 

 

p ř e d k r m y    starters

 

tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/273,-)

beef tartar, gran moravia cheese, fried bread

 

tenké plátky pečené červené řepy s marinovaným kozím sýrem, polníček, zámecký chléb (100 g/149,-)
slices of roasted beetroot
with marinated goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread

 

lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)

salmon pralines with herbs gervais, chateau bread 

 

 

p o l é v k y   soups

 

kulajda s hříbky a zastřeným vejcem (109,-)

creamy dill soup with mushrooms, poached egg

 

silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)

strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings

 

 

z á m e c k á   k u c h y n ě  chateau specialties

 

svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík

(200 g/299,-)

larded beef with cream sauce, dumplings

 

dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 294,-)

beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée

 

pečené kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky, silný výpek (350 g /293,-)

roasted duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy

 

smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/292,-)

pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad

 

steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/599,-)

beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce

 

farmářské kuřecí supreme, hráškové risotto (250 g/295,-)

farm chicken supreme with pea risotto

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/324,-)

roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread

 

telecí maminha steak, omáčka z pečených paprik, bramborové noky

(180 g/349,-)

veal maminha steak with roasted red pepper sauce and potato gnocchi

 

pečený losos, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, ricotta

 (150 g/339,-)

roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and ricotta

 

 

b e z m a s é   p o k r m y   meatless meals

 

zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (219,-)

chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese

 

hráškové risotto s grilovaným halloumi sýrem (234,-)

pea risotto with grilled halloumi cheese

 

 

s a l á t y   salads

 

míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (239,-)

mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread

 

zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb

(150 g/274,-)

chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
 poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread

 

 

z á m e c k é    d e z e r t y chateau desserts

 

jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (99,-)

apple strudel, walnuts, vanilla sauce

 

zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)

chateau sacher cake with whipped cream

 

borůvkový cheesecake (99,-)

cheesecake with blueberries

 

ovocný sorbet dle nabídky (79,-)

fruit sorbet by the offer

 

 

 

seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request

servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč

poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price

ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem

food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.