Degustace vinařství Piálek a Jager 21.3.2025

DEGUSTAČNÍ MENU
amuse bouche
gravlax z divokého lososa s citrusovou espumou

studený předkrm
belgický tartar z hovězí svíčkové se smaženými kapary,
parmazánový chips

teplý předkrm
grilovaný pstruh s velouté z medvědího česneku, spálený pórek

hlavní chod I.
kachní prso s chorizo omáčkou, pajfálský knedlík s bylinkami

hlavní chod II.
steak z vyzrálé telecí květové špičky, pastinákové pyré s restovaným mladým hráškem
a karotkou, redukce z portského vína

dezert
mousse z bílé čokolády s granátovým jablkem, ořechový crumble

Cena 1.490,-/osoba


GURMÁNSKÉ PONDĚLKY A VINNÉ ÚTERKY

GURMÁNSKÉ PONDĚLKY NA ZÁMKU

Menu pro 2 - 4 osoby l 580 Kč
1 kg žeber (cornichons, cibuIky, křenový dip)
1 kg šťavnatá kuřecí křídla (omáčky nivová, pikantní)
Menu 2 osoby l 290 Kč
0,5 kg žeber (cornichons, cibulky, křenový dip)
0,5 kg šťavnatá kuřecí křídIa (omáčky nivová, pikantní)
Pivo Pikard@ 0,5l l 49 Kč
rezervace na čísIe: 777 808 299

 

ÚTERNÍ DEGUSTACE VÍN

Vychutnejte si u nás 5 vzorků vín z různých koutů Evropy
(Morava, Španělsko, Portugalsko, ltálie a další)

+ miska oIiv a sýra pro dokona|ý zážitek
199 Kč za osobu

Každé úterý od 16 hodin.
Rezervace na čísIe: 777 808 299

 


Speciální nabídka od 5.3..2025

 

 

SPECIÁLNÍ NABÍDKA OD 5.3.2025

SPECIAL OFFER from 5th of March

 

 

P O L É V K A   soup

 

batátový krém se zázvorem a krevetami   (119,-)

sweet potato soup with ginger and shrimps

 

 

H L A V N Í   CH O D Y main courses

 

pečená treska skrei, šafránové rizoto (399,-)

baked cod skrei, saffron risotto

 

grilovaný vepřový pluma steak, brynzová omáčka , pečené šulance, špekový crumble

 (349,-)

grilled pork pluma steak, brynza sauce, roasted potato dumplings, bacon crumble

 

DOPORUČUJEME

we recommend

 

pivní speciál

 

 

             eliška       14 ° /         eliška special beer   14 °        0,3l/ 51,-       05,l/59,-

 

V Í N O  wine

 

hibernal 2023, polosuché, piálek & jäger                           0,15l/ 119,-  (bílé/white)

les graviéres de la brandille  2019  bordeaux supérieur              0,15 l/ 139,- kč (červené/red)

 

 

 

 

dobrou chuť přeje šéfkuchař miroslav moldřík a jeho parta

enjoy your meal, head chef miroslav moldřík and his team

 

 

 

 

 


cuvée 2025 30.4.2025

 

cuvée 2025

„není cuvée jako cuvée“

 

XXIII. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín

na zámku zábřeh

30.4. 2025

17 – 23 hod

 

předprodej vstupenek

na recepci zámku zábřeh, cena 690,- kč

platba v hotovosti

 


ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY RECEPCE

PO  - SO   6:00 - 22:00

 

NE            6:00 - 14:00

( 14:00 - 21:00 hod vás obslouží kolegové z restaurace )


JÍDELNÍ LÍSTEK

j í d l a  k   p i v u  dishes best with beer

 

škvarková pomazánka, pečená jablka, jarní cibulka, rozpečený zámecký chléb

(120 g/149,-)

pork fat spread, baked apples, spring onion, baked chateau bread

 

nakládané tvarůžky, pikantní marináda z tmavého piva, červená cibulka, zámecký chléb (100 g/149,-)

pickled „tvarůžky“ cheese piquant dark beer marinade, red onion, chateau bread

 

pikantní zámecká masová pomazánka, vařené hovězí maso, mletá paprika, chilli papričky, topinky (120 g/149,-)

piquant chateau beef meat spread, cooked beef meat with grated red pepper, chilli peppers, fried bread

 

cheddarové krokety s kachním masem a cheddarovou omáčkou (100 g/179,-)

cheddar croquettes with duck meat with cheddar sauce

 

 

 

p ř e d k r m y starters

 

tatarák z hovězí svíčkové, sýr gran moravia, topinky (100 g/273,-)

beef tartar, gran moravia cheese, fried bread

 

tenké plátky pečené červené řepy s kozím sýrem, polníček, zámecký chléb

(100 g/149,-)
slices of roasted beetroot
with goat cheese, lamb´s lettuce, chateau bread

 

lososové pralinky s bylinkovým gervais, zámecký chléb (80 g/209,-)

salmon pralines with herbs gervais, chateau bread

 

telecí roastbeef s tuňákovou majonézou, zámecký chléb (70 g/179,-)

veal roastbeef with tuna maionaise, chateau bread

 

 

p o l é v k y  soups

 

kulajda s hříbky a zastřeným vejcem, brambory (109,-)

creamy dill soup with mushrooms, poached egg, potatoes

 

silná hovězí polévka, zámecké nudle, mrkev, játrové knedlíčky (99,-)

strong chateau beef broth, noodles, carrot, liver dumplings

 

 

 

 

z á m e c k á   k u c h y n ě  chateau specialties

 

svíčková na smetaně, hovězí zadní, smetanová omáčka, karlovarský knedlík

(200 g/299,-)

larded beef with cream sauce, dumplings

 

dušená hovězí líčka na zelenině a víně, zapečené bramborové pyré (200 g/ 294,-)

beef cheeks braised with vegetables and wine, baked potato purée

 

konfitované kachní stehýnko, bramborové šulance, červené zelí s jablky, silný výpek (350 g /293,-)

confit duck leg, potato dumplings, red cabbage with apples, strong gravy

 

smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem (200 g/292,-)

pork “wiennerschnitzel” served with light potato salad

 

steak z hovězí svíčkové, grilovaná zelenina, bramborové hranolky, pepřová omáčka (250 g/599,-)

beef tenderloin steak with grilled vegetable, french fries, pepper sauce

 

kachní prso na bylinkách, omáčka z foie gras, bramborové pyré, kořenová zelenina na medu (250 g/389,-)

duck breast with foie gras sauce, potatoe pureé, vegetable with honey

 

pečená vysoká vepřová žebra s medem na černém pivu PIKARD®, cornichons, cibulky, křenový dip, zámecký chléb (500 g/324,-)

roasted pork spare ribs with honey and dark beer PIKARD®, cornichons, onions, horseraddish dip, chateau bread

 

zámecký hovězí angus burger, sweet chilli majonéza, nakládaná ředkev, sýry cheddar a brie, cibule, hranolky sypané parmezánem (150 g/389,-)

chateau angus beef burger, sweet chilli maionaise, pickled raddish,

cheese – cheddar, brie, onion, parmesan french fries

 

pečený losos, zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, ricotta

 (150 g/339,-)

roasted fillet of salmon with chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and ricotta

 

 

 

 

 

 

b e z m a s é  p o k r m y meatless meals

 

zámecké fettucinne, tomatové sugo, sušená rajčata, cuketa, sýr gran moravia (219,-)

chateau fettuccine with tomato sugo, dried tomatoes, zucchini and gran moravia cheese

 

hráškové risotto s grilovaným halloumi sýrem (234,-)

pea risotto with grilled halloumi cheese

 

 

s a l á t y   salads

 

míchaný zeleninový salát s halloumi sýrem, dresink, opečený zámecký chléb (239,-)

mixed vegetable salad with halloumi chesse, dressing, toasted chateau bread

 

zámecký “caesar salát” ledový salát, farmářská kuřecí prsa, dressing z ančoviček, slanina, zastřené vejce, sýr gran moravia, krutóny a opečený zámecký chléb

(150 g/274,-)

chateau “caesar salad” iceberg lettuce with chicken breast, anchovy dressing, bacon,
 poached egg, grand moravia cheese, croutons, toasted chateau bread

 

 

z á m e c k é    d e z e r t y chateau desserts

 

jablkový závin, vlašské ořechy, vanilková omáčka (99,-)

apple strudel, walnuts, vanilla sauce

 

zámecký sacher dort se šlehačkou (99,-)

chateau sacher cake with whipped cream

 

panna cotta s malinovým přelivem (99,-)

panna cotta with raspberry sauce

 

ovocný sorbet dle nabídky (79,-)

fruit sorbet by the offer

 

 

 

seznam alergenů u obsluhy/list of allergens on request

servis bezlepkového pečiva u obsluhy, příplatek 55,-kč
gluten-free bread on request, surcharge 55,- kč

poloviční porce - 70% ceny/ ½ portion – 70 % of price

ceny jsou v kč včetně dph/ prices including VAT

 

jídla pro vás připravuje šéfkuchař pan Miroslav Moldřik se svým týmem

food is prepared by chef Miroslav Moldřik and his team

 


místa ve městě

 vítkovice/ dolní oblast

vítkovice jsou čtvrtí, městskou památkovou rezervací, kde je nejvíce vidět průmyslová minulost ostravy.

z velké části byly vystavěny v 19.století vídeňským průmyslníkem salomonem mayerem rothschildem. 

červené cihly, připomínající anglii či holandsko, tu najdete na kostele, budově radnice,

v uličkách dělnické kolonie. bývalý areál dolu a hutí 'dolní oblast vítkovice' je zcela ojedinělým souborem - 

před pár lety opuštěné 'ocelové město' se proměnilo v místo setkání. v hale/ bývalém plynojemu 'gong',

jejíž rekonstrukci provedl architekt josef pleskot, si můžete poslechnout koncert, v loni otevřeném 'světě

techniky' si můžete hrát, objevovat i odpočívat, z nově otevřené vyhlídkové věže se rozhlédnout..

http:/www.dolnioblastvitkovice.cz

 

centrum města

v době slávy dolů a hutí elegantní a moderní centrum se dnes hledá. architektura a krása domů na nádražní ulici,

na masarykově náměstí, na malebném jiráskově náměstí, tzv. kuřím rynku, však snad dává naději,že se najdou lidé,

kteří centrum vrátí lidem. dominantou města je 'eiffelovka' a vůbec celá budova nové radnice, v dobé svého vzniku

největší magistrátní budově v zemi - vyrůstá z dlažby pokryté vzpomínkami na za války zahynulé ostravské židy,

mosaznými čtverečky s jejich jmény, a končí dechberoucím výhledem - na řeku ostravici, komenského sady, slezskou,

dříve polskou ostravu..  na ostravu moravskou a komíny hutí na druhé straně, na kouzelné beskydy..

ps: na zámecké ulici čp. 20 stojí bývalý dům italské pojišťovny riunione adriatica di sicurta, dílo architekta karla kotase

(1927), žáka jana kotěry, dnes kancelářskou budovu savoy a místo, kde najdete naši restauraci

COMEDOR http://www.comedor.cz/
a naproti nově otevřený severský SCAN|SEN  http://www.scansen.cz/

 

 kostel svatého václava

pozdně gotický kostel patří mezi nejstarší a nejvýznamnější památky města. původní pohanská svatyně, v níž působili

cyril a metoděj, je poprvé doložena v roce 1297. stavba prošla mnoha stavebními a slohovými úpravami, poslední v roce 2004,

kdy byl kostel zachráněn po letech poddolování a celkového zanedbání. v sousedství se nachází biskupství ostravsko - opavské.

 

přívoz

vídeňský architekt camillo sitte se v 19. století pustil ve městě do ojedinělého projektu - postavit novou čtvrť s kostelem,

radnicí, hotely a restauracemi, obchody a byty. tak vznikl přívoz. fasády domů, věžičky na střechách, výrazná nároží..

inspirace pro jeho či jeho dílem 'stavba měst podle uměleckých zásad, inspirace pro nás.. pro náš

 HOTEL  CITY | CITY a LOFT  RESTAURANT  http://www.city-city.cz/

prostor pro design a umění, pro jídelnu, pro klidnou lounge, pro útulné ložnice s okny do dvora a korun stromů.

pro komfortní koupelny. pro posezení v zelenipod pergolou. pro chvíle o samotě i s přáteli. pro ticho i dobrou hudbu.

pro útěk z všedního dne. prostor, který si zapamatujete.

( napsali o nás na http://www.insidecor.cz/blog/citycity-designova-oaza-v-zelezne-ostrave/)

 

poruba

architektura socialistického realismu. rusko v 50. letech. okázalost, která končila sídlišti z betonových panelů.

v městské části poruba najdete stavby ve stylu starověkých chrámů, korintské sloupy, široké bulváry, malované fasády

s obrazy ze štastného života - i to je ostrava. třeba jen pro studenty architektury či filmaře.

 

( http://cestovani.idnes.cz/ostrava-turisticke-tipy-architektura-hokej-fmd-

/tipy-na-vylet.aspx?c=A150428_154358_kolem-sveta_tom)


VŠE CO NEJVÍCE TAJÍME A JE NA NÁS NEJVÍCE VIDĚT

Společnost Pivovar Zábřeh s.r.o., IČ 27795659, je jakožto člen koncernu Depende Group podrobena

ve smyslu ust. § 79 zákona o obchodních korporacích č. 90/2012 Sb. jednotnému řízení ze strany

řídící společnosti Dependelab s.r.o., IČ 03540758, a to spolu s těmito ostatními řízenými osobami:

Scansen s.r.o., IČ 03539857; NUEVO COMEDOR s.r.o., IČ 29388716.